My Corner Of The World

Om allt och ingenting.....

R O A D T R I P

Vår sista miniresa denna semester började med utgångspunkt i Lund. Vi åkte tillsammans med min lillebror, hans fru och deras två barn. Vi tog tåget till Köpenhamn, och gick på Guinness world record Museum, och strosade runt i Köpenhamn. Vilken arkitektur dom har! Helt fantastiskt!

Dagen efter åkte vi till Lunds Botaniska trädgård, och den var så vacker! Dom har 7000 olika slags arter där, och jag passade på att prova mitt nyinköpta 70-200, och jag måste säga att jag tycker det är ett fantastiskt objektiv! Vilken skärpa! Jag fotade fjärilar och blommor och jag måste säga att skärpan är bra mycket bättre än på mitt macro! Det är med alla säkerhet ett objektiv som kommer att sitta på oftare än något av de andra.

Vi åkte sedan vidare till Helsingborg, och sedan till Båstad. I Båstad besökte vi Norrvikens Trädgårdar, och det var så fint där också. Trädgården är absolut värd ett besök, om inte så i alla fall för deras goda hallonpaj!
När vi skulle hem åkte vi mot Ljungby, och gjorde ett snabbt stopp i Simlångsdalen och vandrade till Danska fallen. Det var svårfotograferat där eftersom man ser fallen uppifrån. Det går säkert att ta sig ner, men med en sprallig åttaåring i hälarna, så valde jag att avstå, så det blev bara några foto...

Nedan ett axplock....

Ha en trevlig kväll alla goa FS.are!

Hela Botaniska trädgården kryllade av fjärilar..

Här är vi på väg till Danska fallen i Simlångsdalen...

Norrvikens Trädgårdar -  Här möts man på huvudgatan av 27 st rabatter som är designade av trädgårdsmästareleverna som utbildas där. Tror att denna kallades för Narnia och den var så vacker. Det hängde fullt med istappar i trädet...

Humlor, getingar, och fjärilar fanns det gott om!

Den här lilla krabaten bodde i den Japanska Trädgården, och han verkade nästan tam, för jag gick förbi honom många gånger, och var riktigt riktigt nära, men han rörde sig inte ur fläcken!

Ja, och så här underbar solnedgång var det i Bolmen i går kväll när vi tog bilfärjan hemåt....

Added 2011-08-05 20:47 | Read 4213 times. | Permalink
Bild nr tre är svensk sommar för mig! Jättefin!



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number thirtyfive as digits in this field


Add

Previous posts