My Corner Of The World

Om allt och ingenting.....

Insektskavalkad....

Ja, det är roligt att fotografera insekter, men också väldigt svårt. Minsta vindpust, så är det mesta oskarpt. Sen vill man ju fota vid närgräns och gärna på bländare 2,8 så bakgrunden blir härligt blurrig, men då är det minsann inte lätt att få till det. Man får faktiskt jobba rätt ordentligt när man fotar macro...

Men det är värt både ont i nacken, kramp i benen, insektsbett, yrsel, folks undrande blickar och allt annat man får av att krypa omkring bland tuvorna. Det tycker i alla fall jag!  =)

Ha en fin kväll alla!

Kärlek på hög nivå!  =)

Fotograferade fjärilar en dag i somras och blev väldigt förvånad, för alla fjärilar, oavsett art, satt upp och ner på blommorna. Har aldrig sett det innan. Någon som vet varför dom gör det?

Dessa lilla flugan satt bland gräslöken i landet, så han är verkligen pytte-liten! 

Också fotad bland gräslöksplantorna...

Added 2011-08-25 17:39 | Read 4148 times. | Permalink
Väldigt fina bilder. Enkla och behagliga för ögat, motivet faller på plats ungefär som när man brer ut en filt på stranden. Den sista bilden kanske inte visar någon skönhet precis men flygfät var säkert glad att du ville plåta:-)
Jag tror att fjärilarna (åtminstone den på bilden) sitter uppochned för att se farligare ut, de flesta vill likna ett stort och farligt djur för att skrämma bort fiender.

Ha det gott! /Thomas
Svar från Heléne Alklid 2011-08-25 20:43
Tack Thomas för din fina kommentar! Ha en trevlig kväll!



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number seventysix as digits in this field


Add

Previous posts