My Corner Of The World

Om allt och ingenting.....

Till alla förkylda därute!

I dag tänkte jag dela med mig av en infusion som jag brukar koka ihop så här i förkylningstider.
Superenkel, supergod (och goda brukar dom inte vara =) och den lindrar väldigt bra!

Man kokar helt enkelt upp en halv liter vatten, hackar en-två tesked färsk ingefära, och lika mycket av mynta (har du inte färsk mynta och ingefära går det lika bra med torkat)
Häll i örterna i vattnet, (vattnet ska inte koka) häll över lite kanel, låt dra i fem minuter och sila det sedan.
Söta med en-två teskedar honung. Drick och njut! Smakar ungefär som söt tandkräm!

Vill man kan man lägga i torkade brännässlor i avkoket också. Jag gör alltid det, för brännässlan är en fantastisk läkeväxt och en suverän bladgrönsak. Innehåller vitaminer, spårämnen, mineraler och en massa fibrer! För den som vill vet hur bra den är, så kan ni kika här:

http://www.ajkon.se/brannasslans-halsoeffekter.html

Ha en fin dag alla!

Added 2011-09-14 15:16 | Read 3163 times. | Permalink
Jag börjar känna mig lite hängig,tog ledigt från mitt jobb idag och har sovit bort hela eftermiddagen...Måste prova denna brygd ;o) Jag har bara gurglat halsen nu med den enda sprit jag hade hemma...En flaska OP Andersson som låg i frysen efter sommarens silltallrikar...
Krya på dig!
Svar från Heléne Alklid 2011-09-16 21:31
Krya på dig du med och ha en fin helg!
Tack för tipset! många som känner sig kralliga...snart är det min tur skulle jag tro! =) mvh Stig
Svar från Heléne Alklid 2011-09-16 21:33
Det får vi inte hoppas! =)
Ha det fint!
Tack för receptet. Ska jobba helg, prata med folk och hosta och snörvla samtidigt... Får se om brygden verkar....
Svar från Heléne Alklid 2011-09-16 21:33
Ja, drick mycket och ofta så ska du se att du mår bättre!
Ha en fin helg och krya på dig!
Per S 2011-09-17 22:35
Tja, brygden funkar kanske, för man känner sig varmare inuti när man har druckit ur témuggen. Tog för mycket färskriven ingefära första gången, så andra gången minskade jag mängden ingefära och hällde i några matskedar Tullamore Dew irländsk whiskey istället. Gott, bara man håller fingrarna i styr och inte häller i för mycket whisky, för slår den lätt ihjäl de andra smakerna, särskilt myntan. Det måste vara balans mellan ingredienserna. Bättre då med en överdos av ingefära.



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number thirteen as digits in this field


Add

Previous posts