My Corner Of The World

Om allt och ingenting.....

Go With The Flow...

Är fortfarande hemma med Tim, och han ligger här  i soffan och tittar på barnprogram så sitter jag och rensar datorn på bilder man tröttnat på. Hur ofta rensar ni bland era bilder?

Mapparna växer med en otrolig fart, och man bara fyller, men plockar aldrig bort, så nu ska jag minsann göra en storstädning som heter duga!

Då jag knappt varit utanför dörren på hela veckan, så planerar jag att åka och fotografera lite imorgon. Abstinensen är hög vill jag lova!

Tills dess får ni hålla tillgodo med lite gammal skåpmat på det jag tänker ägna morgondagen åt.

Ha en underbar Fredag alla!

Added 2012-03-09 12:55 | Read 4631 times. | Permalink
Du tänker väl inte ta bort dessa bara? De är ju helt underbara!
/maria
Svar från Heléne Alklid 2012-03-09 13:26
Nej, jag ska inte ta bort dom, =) men jag har varit uppe vid fallet så många gånger att jag har måååånga bilder därifrån som ser ungefär likadana ut. Det är bara färgerna som skiljer lite beroende på vilken vinkel man fotat ifrån, och hur solen har stått i förhållande till vattnet..
Ha en underbar helg och tack för din kommentar!
Jag åt gammal skåpmat häromdagen och är fortfarande dålig i magen men den här skåpmaten får mig att må bra ;). Den sista bilden blir nog jättefin i svartvitt ;).

/Torbjörn
Svar från Heléne Alklid 2012-03-09 13:24
Tack Torbjörn! Ska testa den i svart-vitt. Är ett område som jag också måste utforska! Jag gillar färg i mina bilder eftersom jag annars är en färgfattig människa. Allt omkring mig och på mig är det för det mesta vitt, svart eller grått.... Så med fotona får jag de färger jag behöver! =)
Har du tips på något bra program för svartvita bilder? Har testat Topaz Labs för svartvitt men programmet var väldigt långsamt..
Ha en fin helg!
pic-tor 2012-03-09 14:08
Silver Efex Pro (nu är det version 2) gillas av många, inkl mig själv. Det är inte alls långsamt, det beror naturligtvis till viss del på vilken dator du har. Du kan grotta ned dig hur mycket som helst i programmet men för mina "normala" svartvita bilder tar det max 30 sek. Det som är viktigt i sammanhanget är att inte slarva vid RAW-konverteringen och ev efterjusteringar i Photoshop. Det går naturligtvis lika bra att konvertera till svartvitt i PS och LR också men Silver Efex Pro är ett mycket bra alternativ.

Torbjörn
Först förstummar du mig med dina fantastiska makrobilder och nu detta! Jag tror jag sa det tidigare men det tål i sådana fall att upprepas: jag är ett stort FAN av din bildkonst. Första och näst sista kan jag vila ögonen på i evigheter. Wow! KO!
Svar från Heléne Alklid 2012-03-09 13:20
Tack Jörgen! Blir så stollglad för dina ord! Det betyder så mycket att få kommentarer här på bloggen, då man kanske egentligen är rätt så osäker på vad som kan upplevas som en bra bild och vad som är en dålig bild!
Så tack för dina uppmuntrande kommentarer! Dom värmer långt in i hjärtat!
Ha en underbar helg!
Ränderna går inte ur :<) Trevliga abstrakta varianter på rinnande vatten.

Jag brukar rensa bort bilder direkt efter uppladdningen, men det är klart, efter en tid borde jag göra en rensning till. Just nu håller jag på att rensa bland diabilderna, och det är ett stort jobb!
Trevlig helg, Heléne!
Svar från Heléne Alklid 2012-03-09 16:23
Trevlig helg på dig med Wolfgang och tack för kommentaren!
Så vackra är de alla på olika sätt! Svårt att välja nån favvo men jag fastnar för nr. 2 och 3 idag. Den guldiiga färgen är helt underbar!

Jag brukar rensa några mappar lite då och då när jag sitter och slötittar på TV. Men tyvärr hinner det komma till mappar i snabbare takt. :-) Ligger ständigt efter och kommer inte till det sista urvalet som ska printas nån gång. Men så länge det är roligt så är det ok. Kram!
Svar från Heléne Alklid 2012-03-09 18:38
Ja, man skulle nog göra det till vana att städa i mapparna lite oftare!
Ha en härlig kväll Ewa och tack för dina ord!
Kram!
Läcker bilder! Tips ta ej bort skak bilder som är bra pga Photoshop cs6 kan lösa det. Allt gott =)
Svar från Heléne Alklid 2012-03-09 21:47
Du menar bilder man har tagit som inte har någon skärpa? Tänk vad tekniken går framåt! Snart behöver man kanske inte ens kunna fota, för det finns alltid program som fixar både det ena och det andra. Bra eller dåligt? Ja, det är frågan!
Allt gott till dig med! Ha en skön kväll! =)
Jag brukar försöka rensa på en gång numera, men har rätt mycket gammalt som jag borde ta itu med :-S Jag gillar bild 2! Snyggt bryt mellan rinn och skum. Trevlig kväll/ Elisabeth
Svar från Heléne Alklid 2012-03-09 18:38
Tack Elisabeth! Det är ett fint ställe att fota på!
Ha en riktigt härlig kväll och tack för dina ord!
Väldigt fina bilder! Snygga vinklar och ljus. Jag fastnar för bild 3. Om jag inte visste att det var vatten hade jag nästan sagt att det var ett hår, en frisyr i rörelse :) Snyggt!
Ha det fint!
Mvh Erik



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fourtyseven as digits in this field


Add

Previous posts