My Corner Of The World

Om allt och ingenting.....

T R Å K I G H E T E R

Det senaste halvåret har min syn försämrats kraftigt, men jag tycker ändå att jag har klarat mig rätt hyfsat och har fotat med mitt högra öga som är bra mycket bättre än det vänstra.

Jag har verkligen fått kämpa för att hitta fokusen när jag fotar makro, men det har ju funkat så jag har inte tänkt så mycket på det.

När jag gick och la mig i går kväll var allt som vanligt, och när jag vaknade i morse så såg jag så fruktansvärt dåligt. Det var en konstig känsla i ögonen, och den blev inte bättre.

När jag kom till jobbet och startade datorn och skulle läsa min epost insåg jag direkt att nåt inte var som det skulle. Upptäckte då till min fasa att jag såg dubbelt, men bara på det ena ögat. Det gick inte över och jag blev riktigt rädd och ringde till vår vårdcentral som rådde mig att ringa till Ögonmottagningen direkt.

Fick tid på eftermiddagen och åkte ut, och där gjorde dom alla möjliga undersökningar, men den sista där man lyser in i ögonen gav svaret. Jag har grå starr! Grå starr! Det låter ju fruktansvärt även om jag vet att det går att operera. Han sa också att jag kommer att ha kvar dubbelseendet tills dom eventuellt opererat. Hur ska jag nu kunna fotografera?? Är så ledsen...... Är det någon som har eller har haft grå starr? Hur har det gått för er?

Ja, det var ingen rolig dag, men jag är ändå glad för att jag vet att det kommer att bli bra så småningom.... Det kunde ju faktiskt vara mycket värre, eller hur? Ha en fin kväll alla!


Added 2012-03-14 18:04 | Read 8286 times. | Permalink
Grå starr är inget du behöver oroa dig för. Linsen är grumlad och kommer att bytas ut mot en i plast. Det här har varit en rutinoperation i många år nu och jag opererades för mer än 15 år sedan och det har gått väldigt bra. Det är en fantastiskt känsla att kunna se skarpt igen ;). Visst kommer du att ha obehag några dagar men det går snart över.

/Torbjörn
Svar från Heléne Alklid 2012-03-14 18:40
Tack Torbjörn! Skönt att det gick bra för dig!
Ha en underbar kväll!
Hej!
Min fru fick det också akut. Fast det får man inte utan man kompenserar tills det inte går längre och då ser man inte. Det värsta är nog inte själva sjukdomen utan väntetiderna och att det är stört omöjligt att bli sjukskriven. Min hustru är lärare och det går ju inte att jobba då. Hur som helst så blev hon opererad för ca ett år sedan och det blev rätt så bra, inte så bra som om man inte haft grå starr men du kommer säkert att kunna fotografera igen, kanske t o m bättre än tidigare. Efter operationen handlar det om en bra optiker!
Är det på båda ögonen eller bara på det ena? Det handlar också om var du bor och hur gammal du är - är du relativt ung (under 65) hamnar du i en gräddfil. Leta efter vilket sjukhus som kan göra det snabbast för det kan vara jättelånga väntetider.
Hur som helst så blir det bra, min fru fick båda ögonen opererade och hon lever precis som vanligt - ramlar av sin häst lika ofta som tidigare.
Om jag kan vara till hjälp så får du gärna höra av dig.
Lasse
Svar från Heléne Alklid 2012-03-14 18:44
Tack snälla Lars för att du delar med dig! Det betyder mycket! Jag har det tydligen på båda ögonen, och jag är 43 år, så han sa att det inte är så vanligt att man får det i den åldern. Han skulle skicka en remiss så skulle jag få prata med någon om hur dom går vidare. Gillar inte tanken på att dom ska skära i ögonen! Usch!
Ha en underbar kväll!
Tänker på Dig och sänder en liten kram.
Fantastiska bilder!
Kram Milla
Svar från Heléne Alklid 2012-03-14 18:44
Tack Camilla! Det värmer verkligen!
Kram till Dig med!
Håller tummarna för att det ska gå bra, måste vara jobbigt att inte kunna plåta som vanligt.
Riktigt fina bilder:)
/Camilla
Svar från Heléne Alklid 2012-03-14 19:05
Tack Camilla! Det värsta är att jag såg så bra igår. Jag använder ju inte ens mina läsglasögon ( kanske för att dom inte funkar, men ändå!!! =)
och nu sitter jag med gubbens starka läsglasögon för att överhuvudtaget kunna skriva! Det känns så skumt....
Ha det gott och tusen tack för att du tog dig tid att kommentera!
Grå starr finns i bekantskapskretsen men jag vet inte så mycket om denna sjukdom.

Det jag vet är att det är en relativt enkel operation som utförts ganska länge nu.
Du kan mycket väl bli helt återställd.

Under tiden kan du ju ägna dig åt att visa oss andra hur din vardag ser ut! Suddiga och dubbelexponerade bilder kanske?

Underbara bilder du valt att visa upp!

Mvh
Helena
Svar från Heléne Alklid 2012-03-14 18:58
Tack Helena för ditt härliga inlägg som verkligen fick mig att skratta! Tack!
Ha en underbar kväll!
Kära Heléne, jag förstår att Du är orolig och att tanken på en ögonoperation känns obehagligt.
Jag känner dock flera som har fått en gråstarroperation och har fått friska ögon igen, till och med bättre än förr.
Men det är naturligt situationen just nu som är jobbig, och så väntetiden.
Tänker på Dig!
Wolfgang
Svar från Heléne Alklid 2012-03-14 20:05
Tack Wolfgang för din omtanke!!
Ha det fint!
Hej Heléne! Håller med Wolfgang, har ingen egen erfarenhet men känner flera som genomgått operationen, med enbart positiva resultat. Många varma tankar till dig från mig/ Elisabeth
Svar från Heléne Alklid 2012-03-14 20:06
Tack Elisabeth! Blir så glad för din omtanke! Ha en underbar kväll och sköt om dig!
Båda mina föräldrar hade grå starr och blev opererade med mycket bra resultat. Min mamma som haft glasögon så länge jag kan minnas slapp dessutom dem efter operationen. Jag är säker på att det kommer gå bra för dig också. Deras operationer gjordes för många år sedan och tekniken har med all säkerhet förbättrats sedan dess.
Hoppas bara att du slipper dessa evinnerliga sjukhusköer och får din operation snart.
Lycka till och nog är det väl lite skönt att det inte var värre ändå.
Styrkekramar/Margareta
Svar från Heléne Alklid 2012-03-14 20:09
Tack Margareta. Ja, det är jätteskönt! =) Det kunde ju varit mycket värre. Just nu är det värsta att jag blir yr i huvudet och denna hemska huvudvärk som ögonen ger..... så jag hoppas att det går fort, men det är 4 veckor till jag får träffa läkaren, och det känns rätt avlägset just nu....
Ha en underbar kväll och tack för din kommentar!
Maken opererats på båda ögonen med några år emellan. Operationen tar inte ens en timme och visst lite sveda efteråt men det går fort över och han har efter detta perfekt syn! Sånd gärna remiss till flera sjukhus för att få snabbast tid. Det kan skilja många månader ...
Lycka till!
Monica
Svar från Heléne Alklid 2012-03-14 20:10
Tack Monika! Jag jag hoppas verkligen att det går fort!
Ha det gott!
Jag har jobbat på ett företag som tillverkar läkemedel som används vid starroperation,och jag har även varit med under flera sådana ingrepp.

Svenska ögonläkare är mycket duktiga och får bra resultat, det är en mindre ingrepp som oftast tar ca 15-20 minuter,är inte stora snittet man gör i ögat.

Lycka till
Magnus
Svar från Heléne Alklid 2012-03-15 12:03
Tack Magnus! Ha en fin dag!
Som andra redan sagt är det en rutinoperation där man ersätter den grumlade linsen med en i plast. Min far opererades för många år sedan, tror det tog någon kvart, sedan fick han köra med ögondroppar någon vecka. Men han såg bra nästan på en gång efter ingreppet.

Några år senare drabbades hans hund, labben Tina av samma sak i samband med sockersjuka och hör och häpna, på Strömsholms djusjukhus där dom satte in medicinen mot sockersjukan opererade de även hennes ögon på samma sätt så att hon såg bra när hon tillsammans med husse kom hem efter några dagar. :)

-affe
Svar från Heléne Alklid 2012-03-15 12:03
Tack för den härliga berättelsen Alf! =)
Ha det gott!
Jag blev ledsen för din skull :( Men när jag läser Tobbes svar blir jag glad. Att det finns bra hjälp att få...
Förstår att du är ledsen, det hade jag med blivit. Sänder många varma styrkekramar till dig.
Kram Lena
Svar från Heléne Alklid 2012-03-15 12:04
Tack Lena! Blir glad för din omtanke!
Kram!
Oj, jag hoppas att du får det opererat snart. Vilken tur i alla fall att de kunde ge dig ett svar så snabbt! Många kramar till dig!
Svar från Heléne Alklid 2012-03-15 12:06
Tack Ewa! Ha en underbar dag!
Kram!
Min fru och en granne är har båda opererat gråstarr med ett mycke' lyckat resultat. De' kommer säkert gå bra för dig oxå och du kommer fortsätta fota dina vackra macrobilder
Ha de' bra//Kurre
Svar från Heléne Alklid 2012-03-15 12:06
Ja, det hoppas jag med! Tack för dina ord!
Ha det gott!
Hoppas du kommer till operation snart och slipper gå och oroa dig. Har ingen erfarenhet av detta utom en närstående pensionär som var väldigt lycklig efter sin operation och glatt utbrast "Titta, din tröja är ju lila, nu inser jag att jag inte kunnat se färger på flera år!" Det var väl 20 år sedan och han ser fortfarande bra.

Håller tummarna för god bättring!
/Ylva
Svar från Heléne Alklid 2012-03-15 12:07
Tack för dina ord! Ha det gott!
STORT TACK till alla er som har tagit er tid att kommentera mitt inlägg! Tack också för alla tröstande mail jag fått!
Det värmer verkligen i hjärtat!
Tack än en gång!
Kramar till er alla!
Tråkigt!! Hoppas att det löser sig för dig. Jag tycker att du ska fortsätta som vanligt, du mår bra av fotografering och enligt ny forskning som jag råkade få höra att kreativ / kultur delen läker kroppen / själen på ett bra sätt. Efter ha läst andra kommentarer så ser det bra ut! Inget att vara orolig över. Förstår att det kan vara skrämmande och ofta tänker man det värsta man kan komma på när det inte är så. Ser fram emot dina bilder..
Svar från Heléne Alklid 2012-03-17 07:58
Tack Mikael för dina uppmuntrande ord!
Ha en fin dag!
Jag säger som dom andra Helen. Du ska se att detta kommer att bli bra..Det blev min granne som har haft det jätte jobbigt innan han kom till en ögonläkare..Kör på och fota ändå ...
Härliga makro bilder superbra
MVH Anita
Svar från Heléne Alklid 2012-03-17 07:59
Tack Anita för dina ord! Dom värmer! =)
Hej Helene,
Läste ditt inlägg och ryste, fy så hemskt det måste kännas. Vilken panikkänsla när synen plötsligt försämras! Skönt att du fått en diagnos på problemet, och som så många redan skrivit är det ju lätt att fixa med en operation. Så ser jag i ditt nästa inlägg att du provat linser, är det istället för operation? Eller ett sätt att skjuta upp det? Så himla skönt att det fungerar iallafall, och underbara bilder får du till som vanligt!
Ha en fortsatt fin helg!
Hälsn. Ulrika
Svar från Heléne Alklid 2012-03-17 08:09
Tack Ulrika för dina ord! Linserna är bara en hjälp för dom andra synfelen jag också har! =) Har haft läsglasögon länge, och linserna är en ersättning för glasögonen!
Ha en fin helg du med!



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number sixtytwo as digits in this field


Add

Previous posts