My Corner Of The World

Om allt och ingenting.....

SILVER EFEX PRO 2...

.....Ja, jag tror jag är kär...........kär  i Silver Efex Pro 2......    =)

Jisses vilket program! Det var som alla sa, riktigt riktigt bra..... Men uppväger priset finesserna? Jag har provat Topaz Labs BW Effects, och det är  minst lika bra det också, men tar musten ur min dator trots att jag har en bra dator, och det var samma visa med Silver Efex Pro.

Jag är en såndär bråttom människa, och måste jag vänta fem-tio sekunder innan det händer något, ja, då har jag redan tappat lusten!  =)

Men här är i alla fall ett par bilder! Ha en härlig dag alla!

Added 2012-06-06 12:04 | Read 9168 times. | Permalink
Jag älskar svartvitt både analogt och digitalt. Sugen på detta programm. Strålande fina bilder du visar.
Svar från Heléne Alklid 2012-06-06 12:26
Tack Björn! Det var verkligen ett program som var lätt att använda!
Ha en fin dag!
Härliga bilder som gör sitt i svartvitt :) Håller med att silver efex pro är super!! Jag är precis som du, orkar inte vänta och vill gärna allt ska ske realtid.. Tror inte att du ser skillnad mellan din dator och nyaste dator med i7 processor då det är hårddisk som är flaskhals i det här fall. Allt gott :-)
Svar från Heléne Alklid 2012-06-06 17:48
Ja, det är det ju naturligtvis, och det tänkte jag inte ens på! =)
Ha en fin kväll!
Jag är kär med!!! Håller ju på med mina Skånebilder och blev tokinspirerad av ditt inlägg idag, så istället för att skruva ihop IKEA-möbler...som egentligen är dagens uppdag är jag nu HELT FAST i Silver Efex Pro 2. Och jag som just lagt upp en svartvit bildserie som jag gjort i Photoshop, nu vill jag ju göra om den :-D Det kommer jag inte att göra,men tack för tipset om detta program!!! ...Nu måste jag nog gå och skruva lite :-/ Stor kraaam!!!
Svar från Heléne Alklid 2012-06-06 17:49
Ja visst är det bra???? =) Ser framemot att få se dina bilder! =)
Kraaaam!!
Kul att du gillade Silver Efex, själv upplever jag det inte som segt även om det tar några sekunder att öppna. Det är ju en hel del data som skall processas så det kommer man nog inte ifrån, lite samma sak om man kör med något avancerat filter i ps.
Fina bilder.
-affe
Svar från Heléne Alklid 2012-06-06 17:51
Ja, visst är det så, och jag får väl försöka lägga band på mig, men jag blir så himla stressad om det inte sker bums! =)
Men det var ett himla bra program, och framför allt så lätt. Inte behövde man läsa en massa krånglig information, utan det var bara att tuta och köra! Riktigt stollbra! =)
Ha en härlig kväll!"
alf109 2012-06-06 18:00
deras kontrollpunkter är också toppen, det blir inga fula övergångar som det ofta blir när man använder kontrollpunkter i lightroom. perfekt om man vill finjustera områden i bilden.

När jag jobbar med silver efex brukar jag först välja en preset som ser bra ut, och därefter en film (ofta trix eller ilford hp5+) sedan går jag in och finjusterar kontratreglaget och ljusheten och förminskar kornet en del, det brukar bli toppen. Men programet är så lättjobbat att det bara är att testa olika inställningar och dra i reglagen för att se vad som händer.
-affe
Ja det programmet är det lätt att bli kär i:) Mitt går fort så där är det inte väntetid. Fina bilder du visar!!
Ha det fint.
Svar från Heléne Alklid 2012-06-06 17:53
Tack Agneta! De bilder som jag har sparat i Jpeg går jättefort, men det är dom tunga TIF-filerna på runt 100-120 MB som tar några extra sekunder!
Ha en riktigt härlig kväll!
Välkommen in i gänget! Du verkar redan ha fattat galoppen för de här bilderna är riktigt fina. Programmet mår nog bra av lite mer internminne skulle jag tro. Jag har 8 GB och det fungerar bra.

/Torbjörn
Svar från Heléne Alklid 2012-06-06 18:44
Tack Torbjörn! =)
Men jag tror nog det är som Mikael skriver att det är läsningen från hårddisken som är flaskhalsen.
Jpeg bilder är absolut inga problem, men jag sparar de flesta bilder som komprimerade TIFF-bilder, och dom är ju oftast en bra bit över 100 MB, och dom trögar lite.
Ha en härlig kväll!
Fina bilder! ...och jag är rädd att det kostade mig 1400 spänn att läsa detta inlägg :-) Tog hem en trial och det verkade väldigt bra och lättjobbat så nu vill jag nog fortsätta. Ha det fint! Mvh Erik



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number ninetynine as digits in this field


Add

Previous posts