My Corner Of The World

Om allt och ingenting.....

TEST AV CANON EF 100 - 400 MM - DEL 2

Ja, igår fortsatte jag min testrunda och fotograferade lite av varje. Åkte till Gnosjö där det i en damm brukar finnas lite ovanligare fåglar som man inte ser så ofta. Men när jag kom dit gömde dom sig både länge och väl bland de små vassruggarna. Däremot fanns det gott om små trollsländor, så gissa vart jag riktade kameran?

Det gick ju det med! =) Riktigt bra blev det om man jämför med 70-200. Kanske till och med snäppet bättre än med macrot. Det var ju lite lättare att få skärpa över hela sländan vilket kan vara svårt med macrot. Dock blåste det nåt hiskeligt, och vinden var inte still många sekunder, men några bilder blev det! När himmelen öppnade sig var det bara att köra in till centrum och gå på Bernts konditori. Vi satt där en stund men regnet ville inte gå över så det var bara att åka hem. Sen har det bara fortsatt, och fortsatt, och det verkar inte bli nåt vidare väder i dag heller.

Ha en fortsatt trevlig dag alla härliga människor!

Bild nr 1 t.om 3  är fotad på Granö på förmiddagen.

Bild nummer 4 från Holmen här i Gislaved.

Bild nr 5 och 6 är fotad vid den lilla efterbehandlingsdammen som reningsverket i Gnosjö har. Vet att bakgrunden är lite rörig på den sista, men tyckte att den var fin ändå.

Added 2012-08-08 07:06 | Read 9379 times. | Permalink
Härliga bilder :) Inte dumt att fota makro med tele faktiskt :) Jag bör testa det också.. Allt gott
Svar från Heléne Alklid 2012-08-08 07:19
Ja, det var skoj det med! =) Lite tungt och lite bökigt, men det gick! =)
Ha en riktigt fin dag Mikael!
Bra jobbat! Sländor är trevliga att fotografera.
Jag träffade Heikki Willamo senaste söndag och han nämnde att just detta objektiv är en av hans favoriter. Eftersom han mest fotograferar "wildlife" kör han enbart med zoom-objektiv, som blivit bättre med åren.
h. Hawk
Svar från Heléne Alklid 2012-08-08 08:34
Tack Håkan! Heikki har många fina och roliga bilder och väldigt annorlunda! Gillar hans detaljbilder på djur! =)
Tror att jag också kommer att fotografera mycket med detta objektiv då det verkar mångsidigt och man kan fotografera många situationer med det.
Ha en fin dag!
Hej!
Bild 4 tyder på en bra glugg, ty bakgrunden ser fin ut.
Du kommer att ha kul med den här gluggen, den funkar bra som makro. Jag har dock svårt att tro att den slår din riktiga makro-glugg. En fördel, med 100-440, och makro är att man inte skrämmer iväg fjärilarna.
Ha det bra
Bob
Svar från Heléne Alklid 2012-08-08 08:29
Tack Bob! Men jag tycker att det är svårt att med macrot få skärpan över så stora insekter som en trollsländor. Är du långt ifrån går det naturligtvis, men med macro vill man ju vara nära du vet! =) Men som du skriver, nu behöver man inte åla sig fram i gräset och när man väl har ålat färdigt, ja, då är den vackra trollsländan borta. Man kan nu fotografera utan att skrämma dom och det är väl den största fördelen!
Ha en underbar dag!
Mycket fina bilder. Både tekniskt och innehållsmässigt. Det verkar som om det här objektivet i de flesta fall ger en mycket behaglig bokeh och några av dina bilder här har ett lugnt och behagligt djup utan orolig bakgrund. Tredje och femte bilderna är fantastiskt fina med utmärkts skärpa på huvudmotivet och snygg oskärpa i övrigt.

/Torbjörn
Svar från Heléne Alklid 2012-08-08 11:53
Tack Torbjörn för dina ord! =)
Ha det så gott!
Mycket fina färger i dina bilder . Du kommer att få fantastiska bilder med ditt nya objektiv . Grattis till ett bra val . Hälsningar Krillan 54 .
Svar från Heléne Alklid 2012-08-08 11:53
Tack Krillan!! =)
Det ser ju riktigt bra ut. Skarpt och fint med en skön oskärpa, du har gjort ett bra köp =)
Svar från Heléne Alklid 2012-08-08 11:54
Ja, vi får hoppas det! =)
Ha en riktigt skön dag!
Imponerande skärpa det är, man ser det annars så tydligt när man fotar "makro" med tele eftersom man är van med superskärpan från makroobjektiven, men detta var riktigt bra! Det blir ju enklare :-)) nu att fånga några flygande trollsländor. Har föresten lagt in några bilder från Gässlösa

Ha det så fint/Peter
Svar från Heléne Alklid 2012-08-08 11:56
Tack Peter! Ja, det är lättare, men mina ögon krånglar lite fortfarande så ibland måste jag fota med mitt högra öga för att hitta skärpan, och det är så mycket jobbigare att fota med fel öga liksom, men det brukar gå bra. Och när ögonen inte funkar ( i svagt ljus), ja då får man köra på autofokus...! =)
Ha det fint!
Bild 3 är bara så vacker, med en helt fantastisk bakgrund.
Marianne
Svar från Heléne Alklid 2012-08-08 11:56
Tack Marianne! Blir glad för dina ord! =)
Ha det fint!
Hej Heléne. Kul att du är nöjd med din nya optik. Riktigt fina bilder och bild 2 blir min favorit idag. Ha det bra! Mvh Thomas
Svar från Heléne Alklid 2012-08-08 21:18
Tack Thomas för att du kikade in och för dina härliga ord! =)
Härliga bilder Helene.. Sländor blir inte skrämda när man fotar med tele-zoom..fina bilder.
MVH Anita
Svar från Heléne Alklid 2012-08-08 21:20
Nej, det är bra mycket lättare än med macrot, fast man får inte riktigt den där närheten. Men jag gillar ju att visa miljön runt insekterna så det passar mig som handen i handsken!
Ha en fin kväll Anita!
Härliga bilder. Nu blir jag också sugen på att investera i ett större zoomobjektiv :)



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number seventytwo as digits in this field


Add

Previous posts