My Corner Of The World

Om allt och ingenting.....

WILD AND CRAZY MED COLOR EFEX PRO 4

Ja, ibland kan man väl få ta ut svängarna ordentligt när man annars är så sparsam med spakdrageriet?Har tagit hem en testversion av Color Efex Pro 4, och hur kul var inte det?? =) Så jag fortsätter väl mitt tema med annorlunda bilder nån dag till!  =) 

Ni som inte provat programmet från Nik Software! Gör det!! Jisses vad man kan fixa och dona! Hur kul som helst!

Bilderna nedan är tagna i Vadstena klosterkyrka när vi var på väg hem från utställning i Säterdalen.  (Fotade med ISO 2500 för det var mörkt, riktigt mörkt och inget stativ hade jag med mig...!)

Ha en skön dag alla goa människor!

Added 2012-08-22 05:58 | Read 10127 times. | Permalink
Hej,
Det ger en känsla av gamla akvareller. Det blir tidsenligt på något sätt.
Bra ton. Kanske lite för skarpt för akvarell. Intressant behandling.
Ha det fint
Bob
Svar från Heléne Alklid 2012-08-22 12:00
Tack Bob! Det var ett roligt program, och jag tänkte att jag tar i ordentligt för en gångs skull. =)
Kul att se bilder från Vadstena, vi som precis pratat om att vi bör åka dit någon helg och besöka stället då vi har aldrig varit där fast vi bor ganska nära stället :) Fina bilder! Jag är också väldigt nöjd med Nik Software, fast har version 3 när det gäller color efex. Funderar om det är värt att uppdatera.. Allt gott
Svar från Heléne Alklid 2012-08-22 12:02
Tack! Det är en väldigt vacker kyrka, och jag kan verkligen rekommendera ett besök där. Vi var där inte så länge och det var mycket folk, och jag önskade att jag hade haft lite mer tid bara! =)
Ah, det där blev ju läckert, tål verkligen att titta på en bra stund. Färgerna blev mycket intressanta och det känns kyrkligt. Trädetaljerna blev extra fina. Gillar skuggorna som bänkraderna ger i mittgången.
Hälsningar Lena
Svar från Heléne Alklid 2012-08-22 12:02
Tack Lena! Ibland är det kul att laborera lite! =)
Ha en fin dag!
För mig och min fru är att tro på gud ungfär som att tro på tomten. Ändå hamnar vi i någon kyrka när vi reser någonstans. Under sommarens tre veckors resande besökte vi åtminstone 4 - 5 kyrkor. I Salo ( Finland ) blev det en riktigt gammal och en mordern kyrka med en speciell arkitektur. Det som slog oss var hur välskötta dessa kyrkogårdar var. Här har du fina bilder och att höja ISO-t kan vara räddningen sådana här gånger. Man släpar inte gärna på ett tungt stativ när man går omkring i städerna på semestern.
Sten
Svar från Heléne Alklid 2012-08-22 12:04
Tack Sten! Kyrkor är så gott som alltid välskötta, och jag brukar aldrig besöka kyrkor, men det är nåt rofyllt med dom.!
Ha det gott!
De här bilderna fungerar fint för mig fast de är en aning "förstärkta". Du har som vanligt fotograferat med känslig och kunnig hand. Det här programmet har jag också men måste erkänna att jag ännu inte tryckt på startknappen :).

/Torbjörn
Svar från Heléne Alklid 2012-08-22 12:06
Det var faktiskt ett roligt program, men jag tror nog inte att jag kommer att köpa det. Men å andra sidan vill jag väldigt gärna ha Silver Efex Pro, och ska man betala för ett kan man lika gärna köpa alla! Så vi får se hur det blir med den saken. Man kanske tröttnar efter ett tag?
Ha det fint Torbjörn och tack för att du kikade in!
Vackra bilder med härliga effekter.
Svar från Heléne Alklid 2012-08-23 12:17
Tack Christina! Hur har det gått med din trollsländejakt? =) Du får lägga upp lite bilder! =)
Ha en fin dag!
Valltomta 2012-08-23 13:12
Det kommer ;) måste dra ner dom så det går att lägga upp dom här på FS först. Jag tycker kvaliteten blir sämre när man gör det, gillar inte det. Hur går du för att förminska dina bilder?

Sedan får jag sådan prestationsångest när jag ser alla andras fina bilder och tycker inte alls mina är lika fina längre ...:(
Fina bilder blev det. Passar bra med de färgtonerna på den gamla fina kyrkan.
Svar från Heléne Alklid 2012-08-23 12:17
Tack Margareta! Hoppas att du får en fin dag!
Superhäftiga bilder! Detta måste jag testa ;o)
Skulle vara kul att se en "före & efter" bild också.
Kram Milla



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fourtyeight as digits in this field


Add

Previous posts