My Corner Of The World

Om allt och ingenting.....

FÖRLÅT....

... för här kommer en samling av de underbara trollsländorna igen. Jag har så himla många bilder att man ibland undrar om man är riktigt frisk??  =)

Men det är väl gott att ha dom och ta fram och titta på dom när vinterns bistra köld nyper en i kinden....då kan man glutta och drömma om att det kommer en varmare tid så småningom...   =)

Ha en ljuvlig dag alla!  =)

Den här bilden måste jag berätta lite om. Häromkvällen beslöt vi att åka till Dravens naturreservat som ligger utanför Reftele, och när vi körde förbi en av åkrarna  där ute så svärmade de tegelröda och blodröda ängstrollsändorna! Gissa vem som rusade ut!? Så fort vi parkerat bilen så drogs dom till bilen, och alla försökte sätta sig på sidan av bilden men de flesta gled av. Har aldrig upplevt nåt liknande och dom fanns verkligen överallt! Kan det vara värmen från bilen som dom drogs till?

Tim var verkligen lycklig för han satt i framsätet på första parkett och kunde spana in dom från några centimeters håll!

Added 2012-09-06 12:03 | Read 7318 times. | Permalink
Inte ska du be om förlåt för du lägger ut trollisar. jag njuter av varenda bild.
5 och 7 är fantastiska.
Fota du gärna flera.
Jag ska gå ut någon morgon nästa vecka och kolla om mina är hemma
Marianne
Svar från Heléne Alklid 2012-09-06 12:19
Tack snälla Marianne. Ibland tror man att folk tröttnar på att man har samma motiv många gånger, men man vill ju visa det man fotograferat! =)
Ser fram emot dina fina Trollisar!
Marianne Bengtsson Rosander 2012-09-06 12:24
Jag har inte sett om dom är hemma ännu. Blir nästa vecka för jag drar iväg till Göteborg över helgen.
Vill ha dagg , lite dimma och morgonsol. Stora krav nu för tiden
Marianne
Svar från Heléne Alklid 2012-09-06 12:28
Ja, daggen är väl inte så svår att få till, det är värre med dimman och solen! Här lyser dom med sin frånvaro så fort man är ledig. När arbetsveckan kommer, jag då kommer dimman och den underbara morgonsolen som ett brev på posten! Typiskt! =)
Med så många kommentarer som du får, så skall du inte behöva be om förlåt. Fortsätt du med dina sländor.
1:an är favorit idag.
//B-O
Svar från Heléne Alklid 2012-09-06 12:27
Tack Bert-Ola! Blir glad för dina ord! =)
Ha en superfin dag!
Jag har inte heller tröttnat på dina Trollis-bilder. De är underbara. Tog du allihop vid Draven? När jag åkte ut där häromdagen så flög de okontrollerat fram och tillbaka i kastvindarna så det var stört omöjligt att fota dom, men MÅNGA var det ;)

Gick en sväng vid Reningsverket i Gislaved idag innan jobbet, men det syntes inte till någon alls. Det var iof sig bara +3 idag så jag vet inte om de lever längre. En vacker morgon var det iaf, med dimman som skingrades av morgonsolen.

Ha en härlig dag i solen
Christina
Svar från Heléne Alklid 2012-09-06 12:47
Nej, allihop är inte tagna vid Draven. Nån är tagen vid Holmen, nån vid reningsverket i Gnosjö. Jag var och skulle fotografera fåglar vid reningsverket här i Gislaved häromdagen, och då brukar jag kika efter trollisar, men det var inte så många, och det blåste väldigt mycket så det blev inga bilder, och fåglarna där är ju så rädda så rädda så jag åkte och fotade mossa istället! =)
Valltomta 2012-09-06 14:38
Mossor får nog bli mitt nästa projekt. Jag har sett dina fina bilder och inspireras.
Är inte första bilden och slutbilderna en jungfruslända?
Trollsländan är min favorit bland insekterna. Trollsländor som man hittar som fossil i kollagren ser likadana ut. Denna perfekta konstruktion har inte varit i behov av någon nämnvärd evolutionär utveckling sedan karbontiden.
Trollsländan kan ställa alla fyra vingarna individuellt - fyrvingsdrift alltså. Manövreringsförmågan är suverän. Visst finns det skickliga flygare även bland fåglarna - sädesärlan till exempel. Det är dock rent roande att se en ung och oerfaren sädesärla försöka jaga en trollslända. Det är som om ett Herkules transportflygplan försökte jaga en Spritfrie från Royal Air Force. Totalt fiasko alltså.
Bilder på denna eleganta varelse kan man inte få för många av.
Svar från Heléne Alklid 2012-09-09 09:25
Jo, det är jungfrusländor! Tack för din utförliga och härligt roliga kommentar!
Förlåter dig ! Vilken skön samlig miljöer du har fångat dom i. Den sista föll mig extra i smaken, man ser hur små och sårbara dom egentligen är i den stora världen.
Vid nästa val så tycker jag vi röstar på det parti som lovar dimma och sol varje helgmorgon eller de dagar man är ledig om det nu är så att man jobbar helg :-))
ing-marie
Jag förlåter dig, men bara på ett villkor! Du ska komma till säterdalen nästa år igen och visa hur du gör :-) vi kan sitta och dricka öl medan jag får en lektion i makrofotografi :-)
Svar från Heléne Alklid 2012-09-09 09:23
Ja, men det får bli en vin då, för det är ju så mycket godare! =)
Ha det gott!
Trollsländeäventyr runt bilen det var ju klart annorlunda och häftigt! Snyggt fotat igen!mvh Danne
Svar från Heléne Alklid 2012-09-09 09:25
Tack Dan! Ha en fin dag!
Ja, de är eleganta och Du fångar dem fint! Svårt att hitta en favorit, men första bilden och sista bilden står ut.
Kanske dras de till rött. Intressant!
Mvh
Wolfgang
Svar från Heléne Alklid 2012-09-09 09:26
TAck Wolfgang! Men dom satte sig på sidan på bilden, så det måste nog varit ljuset i kombination med värmen tror jag, men det var verkligen en härlig upplevelse!
Toppen fina bilder o du är helt frisk Heléne
Hälsn "Bosar"
Svar från Heléne Alklid 2012-09-09 09:26
Tack Conny! Fast ibland undrar man ju! =)
Wow , jag njuter av dina fina bilder . Femman i havreåkern och den sista är riktiga publikfriare...så vackra.
Ja du ska inte be om ursäkt för att du fotar det du älskar, jag vet precis hur det är:) Tycker alltid det är roligt att fota måsar även om jag har masssssssor av dem:)
Svar från Heléne Alklid 2012-09-09 09:27
Tack Agneta!
Ha en underbar dag!



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fourtyeight as digits in this field


Add

Previous posts