My Corner Of The World

Om allt och ingenting.....

NU MINSANN ÄR DET GJORT!!!

Ja, jag har länge stått i valet och kvalet och köpa Color Efex Pro 4. Tycker att det är rätt mycket pengar för ett plugin, men sen prövotiden gick ut så har jag verkligen saknat det. Så jag tänkte att jag köper den lilla versionen med 26 filter, och när jag väl hade fixat e-kort och köpt det, så ångrade jag mig att jag inte tog den kompletta. Så ett nytt e-kort gjordes och jag uppgraderade till versionen med 55 filter.

Hade haft lust att köpa hela kollektionen med alla deras program, men man kan inte köpa det från USA som andra program, utan måste köpa det från Tyskland och då får man betala exakt samma pris som i USA, fast i Euro!

På hela kollektionen gör det att det blir 1000:- dyrare och det tycker jag är lustigt. Inte är det nån skillnad på priset om du handlar på Topaz Labs exempelvis. Då är det dollar som gäller för alla. Såg att det var fler än jag som reagerat på det när man läste på olika forum.

Men nu har jag det lilla pluginet, och jag tycker att det är en ovärderlig hjälp när man vill få fram nånting ur de kort som man känner inte har något och som annars kanske hade hamnat i papperskorgen. En räddare i nöden kan man säga. =)

Så med en sjuk Lill-Prins hemma  har jag idag kunnat sitta och labba lite, och oj vad skoj det är! Så här kommer några bilder. En del har det dragits rejält i spakarna på, och andra minimalt.

Ha en fin Onsdag alla!

Added 2012-09-19 07:36 | Read 9461 times. | Permalink
Det verkar vara ett kul insticksprogram, bilderna tre och fyra är mina favoriter idag.
Svar från Heléne Alklid 2012-09-19 08:48
Tack Stefan! Ja, det är kul och man tillför det där lilla extra som man annars får pyssla länge med för att åstadkomma. Så det spar tid framför allt. =)
Ha en underbar dag!
Fina bilder Heléne! E själv lite sugen på Color efex pro efter att ha kört Silver efex en tid. Gillar Silver efex:s förinställningar som kan vara bra när man inte har lust att lägga allt för mkt tid framför datorn. Eller så kan man sitta uppe hela natten o småpilla om man har lust med det :) Hur e det med Color efex? Fungerar det på samma sätt? Finns där förinställningar att nyttja? Och kan man spara ner sina egna inställningar till senare tillfälle?

/Magnus
Svar från Heléne Alklid 2012-09-19 08:47
Tack Magnus! CEP fungerar precis likadant som SEP. Det finns några förinställningar, och man kan hämta fler "recept" på deras hemsida, och en del av recepten är riktigt riktigt bra! Man kan även spara sina egna recept smidigt. Bra när man vill ha ett visst utseende på en hel serie bilder. Kan verkligen rekommendera det TROTS att jag tycker att det är rätt så dyrt för ett plugin, men å andra sidan, visst får man valuta för pengarna... Programmet är bra, det råder det ingen tvekan om! =)
Jag vill också ha SEP, men tror jag ska köpa Topas B/W istället. Håller inte på så mycket med svartvitt, men man kan ju starta där, så kan man köpa SEP när man blivit lite varmare i kläderna!
Ha en fin dag!
Verkar spännande plug in det där. Det ska man kanske ta och prova.
Gillar stunsen i dina bilder
Marianne
Svar från Heléne Alklid 2012-09-19 09:59
Tack Marianne! Gör det! Man får prova det kostnadsfritt i 15 dagar. Du kan tanka ner det här:
http://www.niksoftware.com/colorefexpro/en/index.php?view=intro%2Fmain.shtml
Ha en fin dag!
Superläckra bilder! Har tvåan själv och det funkar det med =-) bypass bleach var det som jag tyckte hade roligast effekt. Nu blev jag sugen på börja använda color efex igen =) Ha det gott så länge mästerfotografen =)
Svar från Heléne Alklid 2012-09-19 10:03
Jag tycker som du! =) Bleach Bypass är roligast, men även Detail Extractor, Tonal Contrast, Reflector Efex!
Och Bi-color filterna är super!
Ha en underbar dag Mahdad!
Du får ett vackert skimmer och skön känsla i bilderna, inte får jag tankarna på att dessa skulle ratas!
Programmet verkar vara en tillgång för att få bilder mera personliga och du har använt det väldigt fint här tycker jag!
Svar från Heléne Alklid 2012-09-19 10:05
Tack Anne-Sophie! =) Alla skulle kanske inte hamnat i papperskorgen, men definitivt bild nummer fyra och fem.
Men nu blev dom rätt så bra trots utgångsläget. Bild nummer fyra är tagen supertidigt innan solen stigit upp och det var sååååå dimmigt och sååååå gråblått...... Den var banne mig plattare än en pannkaka! =)
Tack för du kikade in och ha en superfin dag!
Vilka snygga bilder!!!
Och det är alltid kul med lite hjälp av olika insticksprogram:o)
Bild två och fyra är mina favoriter :o)
Mvh synnöve
Svar från Heléne Alklid 2012-09-19 13:08
Tack Synnöve! Javisst är det kul! =)
Ha det gott!
Knasiga priser men fina effekter, underbara hela bunten! Glömmer av tornet hela tiden, ligger alldeles för nära för att det ska bli av, men snart så. :-) Hoppas din Lill-Prins mår bra snart!
Kramar!
Svar från Heléne Alklid 2012-09-19 13:09
Tänk ni har så nära till allt det som vi suktar efter! =) Lite avis blir man, men man blir hemmablind, inte sant? =)
Ha det gott!
Kram!
Ewa Kirjavainen 2012-09-21 23:08
Utrustad med kamera åkte jag till Kista i morse för annat och konstaterade att det var fint ljus och speglingar på tornet. När jag väl vände hemåt många timmar senare så var det gråmulet och regn i luften. Fötterna värkte och jag ville bara hem, så det blev inte heller nåt besök inne i tornet. Men nästa gång! :-)
Hej
Har ingen aning om vad du har köpt! men bilderna i blogginlägget är väldigt fina. En fin höstrapsodi.
Christer
Svar från Heléne Alklid 2012-09-19 13:13
Tack Christer! Du har säkert hört talas om Silver Efex Pro från Nik Software? Det här är ett program från samma tillverkare men detta programmet tar hand om färgkorrigeringar, effekter och retuschering, och annat skoj.
Ha en fin dag!
Jag gillar första bilden, Heléne, men jag är litet tveksam, när det gäller naturbilder. Huvudsaken är dock att Du har kul. Det är viktigt!
Svar från Heléne Alklid 2012-09-19 13:06
Ja, det kan jag förstå, men det går åstadkomma nästan exakt samma resultat i Lightroom, och då anses det mer okey, och det kan jag tycka vara konstigt. Kraftig kontrast, mycket klarhet och skärpa i LR ger nästan samma resultat som i exempelvis bild nummer 1 och 2.
Kollar man på fotografier idag så måste man ta ut svängarna mycket mer för att "synas" för våra "vanliga" bilder drunknar och försvinner bland alla dessa vackra, färgstarka och kontrastfyllda bilder som nästan ser ut som HDR.
Gå in på www.500px.com och kolla runt en stund så förstår du vad jag menar.
Ta till exempel den här bilden.... http://500px.com/photo/14165389?from=popular
En av de populäraste bilderna just nu. Inte såg den ut så när han fotograferade den, men visst är den snygg? Säkert mycket snyggare än när han fotograferade den.
Så vad är rätt och vad är fel? Det är bilden och slutresultatet som är det viktiga, och hur man kommer dit man har ingen betydelse, tycker jag.
Ha en underbar dag och ta väl hand om dig!
Wolfgang 2012-09-19 13:52
Ja, jag förstår, Heléne. Det var ingen kritik utan bara ett konstaterande.
Min fotoförening har en internationell tävling och vi har fått 4500 bilder i år från hela världen och förra året fick vi till och med 6000 bilder, både i färg och svartvitt. Jag har fört protokoll under jurydagarna och tittat på alla bilder, vilket har tagit 20 timmar fördelade på 2 dagar. 90 procent av bilderna har varit HDR eller liknande, även de svartvita. Efteråt var jag uttröttat och mätt på all fotografi på grund av alla skarpa färger och de starka kontrasterna. Alla ville synas men drunknade i ett hav av färg. Det var en orgie av kitsch.
Men jag har sagt det tidigare att Du gör HDR återhållsamt och med smak, så jag ser fram emot bilder med Ditt nya program.
Ha det bra!
Wolfgang
Svar från Heléne Alklid 2012-09-19 14:43
Wolfgang! =) Jag tog det inte som kritik heller, utan det vara bara lite funderingar från min sida också.. Jag tror att det går mode i allt, så även i fotograferingen / efterbehandling och det går upp och ner tror jag. Just nu ska allt vara färglatt och surrealistiskt och det är lätt att själv dras med. Nu gillar jag själv HDR, och beundrar alla de människor som fotograferar riktig HDR, för det är enormt mycket jobb bakom en bild och för det mesta blir resultatet väldigt snyggt.
Tar man en titt här på Galleri FS så ser man också att det dragits i spakarna rejält på vissa bilder, och det är nog en utveckling man måste vänja sig vid och acceptera.
Ha en fin dag!
Vilka fantastiska bilder! Gillar framförallt nummer tre :)

Mvh Jonas
Svar från Heléne Alklid 2012-09-19 18:45
Tack Jonas! Om du visste vad jag blev glad för dina ord! Det enda jag gjort med den bilden är att jag har ökat "klarheten" lite i träden bakom så den är precis som originalet för övrigt! Färgerna är helt autentiska i den bilden! =)
Ha en fin kväll!
Hej Helene. Vilka härliga bilder så här dax på morgon ..jag har gått upp kl 05:00 för att fota men men nu har jag en ledig dag och så klart ska det ösregna...Då är det fint att titta på dina fina bilder..ska nog försöka att ladda ner denna plugin..Ha en fin dag..
MVH Anita
De två första bilderna är super!!! Härliga bilder Heléne :) Du är verkligen duktig.. Allt gott
Det händer ibland att de säljer hela paketet för 200 Eurosar (senast i våras har jag för mig), så det kan vara värt att hålla utkik efter sånt. Googles köp av Nik kanske också kan påverka prissättningen, men det lär vi väl få se :)

Bildresultaten du visar är hur som helst mycket bra :)
Svar från Heléne Alklid 2012-09-26 12:09
Jag ska hålla ögonen öppna! Tack för tipset! =)



(now shown)

To avoid getting spam and other kind of trash comments, please enter the control code below.
« enter the number fifteen as digits in this field


Add

Previous posts